Wednesday, August 4, 2010

yang ditunggu akan tiba


salam semua... esok sy akan di induce.
sy memohon kemaafaan dari kwn2 semua.
doakan sy dipermudahkan bersalin,
sy n baby selamat.
thanks~
0 orang sedang bergumbira







Monday, July 19, 2010

acah2 je kot...


hr ni dh 36 minggu 5 hari. ade lebih kurang 24 hari lg.
tp start khamis lepas sy start sakit2 perut.
macam senggugut.
n hr ni dh 3 kali sy rasa cam tu.
pagi sekali, kul 1 sekali n kul 3 sekali.
yg paling skt kul 3. skt smpi ke kaki, pinggang.
sy plak hr ni drive. cane nk blk. skt nih...
tp sy rasa belum smpi masanye lg sy nk bersalin kot.
maybe baby sy tgh cari jalan nk kuar.
sy nk tunggu kaki sy dh ok, then sy nk blk.
coz tade sape kt ofis nih. tgl sy n guru besar je.
anak mama, kalau nk kuar tunggu mama blk dulu ye.
nnt mcm mane mama nk blk. takkan nk suruh tok batin anta kot. okeh?
2 orang sedang bergumbira







Tuesday, June 29, 2010

kamu bakal melengkapi hidup kami


i am 34 weeks pregnant. Alhamdulillah...
another 6 weeks ataupun mungkin awal
segalanya indah. walaupun penuh dengan dugaan
tiba-tiba teringin nak menulis. meluahkan ape yg sy rasa ketika ini
dan sy menyalahkan diri sendiri kerana tidak menulis dgn lebih awal
byk benda yg terlepas. sy menulis kerana ia bakal menjadi kenangan sy nnt
bile anak-anak sy besar nnt, mereka boleh membaca kenangan sy mengandungkan mereka

seblm sy tau sy mengandung sy teringin sgt nk makan bubur marry brown n mcD
sy sanggup ke banting yg jauh tu semata2 teringin. padahal sy tade la suke sgt makan kt mcD tu
n pastu sy rasa pening, loya n muntah. tp sehari je
cikgu2 skolah srh sy check, tp sy ckp tak nak sbb sy rasa mcm senggugut
bile dh period sy lewat seminggu lebih, hubby srh sy beli pregnancy test kit
sy ingat lg, hr tu hari sabtu. sy n husband pegi sunway pyramid
kami singgah watson rasanye g beli benda tu. mula2 cadang nk bli 2 3 jenis
tp end up beli 1 je. hehehhe...
masa tunggu result tu mmg berdebar sungguh. dan Alhamdulillah, positive
sy trus kuar dr bilik air n menjerit2 panggil husband sy. sy peluk husband sy n mata sy bergenang. (sy kan sungguh drama queen)
sy ckp sy pregnant. n pastu cr mama sy... "mama, nana pregnant"
pastu yg poyonye, esok gi klinik coz tak puas hati tkt tester kit tu rosak
adik sy n adik ipar sy gelakkan sy dgn alasan tu
doc ckp sy mengandung. masa tu br 8 weeks. comel kan?
yg kelakarnye, doc kt klinik tu pun guna tester kit yg sama gak.

adik sy tanye "akak tak mabuk ke?" sy dgn konfidennye sy ckp tak.
rupe2 nya 2-3 hari lps tu sy start mabuk truk
tak bole minum air kosong, tak boleh bau dapur, tak bole makan ayam, tak bole makan satay
yg paling truk satay. nampak tulisan satay pun leh loya n pening
kalau org sebut kajang pun rasa cam nk muntah gak.
n sy tak bole nampak or bau or pegang bawang. sgt peninggggggg
sampai laaaa 4 bulan lebih cam tu.
sy gi keje slalu baring je. mmg tak larat. nsb baik guru besar n cikgu2 skolah memahami
mmg seksa gak masa mula2 mabuk.
tp sy smpi skarang pun ade muntah2 gak. tp jarang sgt la. sebulan sekali

Alhamdulillah, setakat ni sy tak penah mengidam benda yg pelik2
dulu mengidam durian, tp tak bole makan.
start 5 bulan lebih sy makan durian. oh, indahnya la perasaan dpt makan durian
sy suka makan pisang. tak kisah la makan pisang goreng ke, buah pisang ke, kerepek pisang ke.
cekodok pisang ke.. sume sy suke. asalkan nama pisang.
skrg ni teringin cempedak pisang. yg ni susah nk cari. ahad lepas abg sy beli buah cempedak.
tp lum masak lg. dh dekat seminggu tak masak2 lg. tp sy sabar... :)
Alhamdulillah, sy bukan jenis yg kalau mengidam kene dpt gak.
kalau x dapat sy tak kisah pun... cume ade sekali tu sy menangis sbb kuih sy ade org makan
tak tau la ape nama kuih tu. atas putih bwh coklat. sy suke makan kuih tu n mama sy beli seketul je. alih2 bile nk makan, hilangggggggggg.... meleleh air mata sy
husband sy n mama sy nk g beli kuih tu blk kt pasar. tp sy tak nak coz sy tau husband sy nak tgk cite glee. sy tak smpi ati nk srh dia pegi
n sy penah menangis coz ayah sy nak tengok bola, tp sy nk tengok this is it kt chanel 411.
husband sy pujuk, dia janji nk beli dvd tu. tp lum dpt lg. dia bz sgt skrg nih. takpe... tak kisah pun
oh yea, sy teringin nak makan roti jala. tp tak dpt pun. sbb tak ckp dgn sape2
cari2 sendiri tp tak dapat. sy malas nk bgtau sape2. coz kalau mama sy tau abis 1 selangor ni dia cari. cam cempedak tu. kt klang dia cari, kat port klang dia cari. selagi tak jumpa dia cari
syok gak jadi org mengandung nih. heheheheh...
skrg ni sy dh bole makan ayam. sgt suke pun makan ayam. cam husband sy lak.
anak sy ikut papa dia kut. n sy suka mkn fast food. dulu gile mkn kt carl's jr.
chili fries dia sgt menggoda. ni pun cam husband sy. suke gile mkn fast food.
2-3 weeks ni husband suke gile mkn mcD. dia lak ngidam. huhuhu
n syok jd org mengandung ni coz kt skolah ramai org bagi mangga
mangga muda, mangga masak, jeruk mangga... hari ni cikgu tu kasi, esok ustaz lak kasi, esok lg kakak cleaner kasi. pastu kakak kantin kasi. syok ooooooooo... makan free! hehehe

hmmm... leh tak smbg lain kali. cam lapar la pulak.
mama msk sambal ikan bilis. memanggil2 pulak kat dapur.
baby kt perut pun dah tendang2. lapar ye sayang? sabar ye sayang... :)
2 orang sedang bergumbira







Monday, June 14, 2010

twenty-eight


baby sgt aktif dlm perut ni dari pagi.
mungkin sedang nyanyi lagu happy birthday tuk papa dia.

untuk hubby; papa kepada baby dalam perut ku ini.
kami ucapkan selamat hari lahir yg ke 28.
semoga panjang umur, murah rezeki, berjaya.
semoga kita berbahagia bersama di dunia dan akhirat.
Amin... :)

3 orang sedang bergumbira







Wednesday, June 9, 2010

Alhamdulillah... :)


0 orang sedang bergumbira







PUJAAN HATI HAMBA

 

From Cik to Puan Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez