Tuesday, September 1, 2009

bile nak raya nih.


lama betul tak update.
n lama betul tak jenguk blog kawan2 lain.
sori la ye tak jenguk kamu-kamu semua.
ade banyak keje sangat nak kene buat.
puasa kali ni tak terasa sangat kan.
coz hujannnn je. tak rasa sangat lapar n dahaga.

last week buka puasa kat hotel uitm shah alam.
dengan cikgu2 sekolah ni.
makanan sangat2 tak sedap n tak best.
pastu pilihan tak banyak lak.
salah pilihan tul. tapi tak pe la.
pas ni jangan pegi lagi.
pas buka, gi sacc mall.
tade ape yang menarik pun. pastu gi uptown shah alam.
balik lambat gak. nasib baik tak kene marah dengan mama.

tahun ni cam malas je nak buat kuih raya.
aku ingat adik pun malas, coz anak buah aku tu dah makin besar.
tetiba dia tanye mama lak bile nak beli kuih.
musnaaaaahhhhhhh impian aku nak membeli je.
aku kemalasannnnnn sangat nak buat kuih raya tahun nih.
jangan adik aku gatal nak buat kuih tart dah la.
sungguh leceh itu kuih. jangan ade yang gatallllll nak kuih almond london. (ke london almond) dah laaaa... memang tak sanggup nak buat!
tolonggggggggg... penyakit kemalasannnn dah melanda.

tahun ni raya tak bape nak best la.
coz tak leh cuti lama2. so, tak leh la berfoya2.
n tahun dah start kasi duit rayaaaaa....
n dah tak dapat lagi duit raya. nak duit rayaaaaaaaaaaaaa
korang kasi duit raya ek. leh tak?

13 orang sedang bergumbira on "bile nak raya nih."

lizz on September 1, 2009 at 1:51 PM said...

hahaha.aku dah lame xwat kuih raye.smue kuih tunjuk aje now.hekhekhek.

aku xrase semangat raye lah tahun ni.huhuhu.

cik nana~ on September 1, 2009 at 1:57 PM said...

lizz, aku pun. cuti tade. cuti sehari je leh.

Ivy Metaga on September 1, 2009 at 3:37 PM said...

Hehehehe..jgn malas, cepat buat kuih raya bnyk2 lalalaa

dotblogspotdotkom on September 1, 2009 at 4:22 PM said...

raya....tiap2 tahun raya meriah... kamu nih... apa plak tak meriah nye....

Budak Pensel on September 2, 2009 at 12:05 AM said...

tart tart tart tart tart tart tart tart tart tart tart tart tart tart...

jangan lupa upload gambar kueh tart anda dan almond london dalam blog ok

haha

misz benida on September 2, 2009 at 12:13 AM said...

ehem2..
tmpang lalu...
nk mnyebok je..

sHaH on September 2, 2009 at 3:41 AM said...

macam sodap jek kuih almond london..
cik nana pandai wat tak?

cik nana~ on September 2, 2009 at 8:52 AM said...

ivy, malas la tahun nih. ade mood lain nih. bukan mood raya jeeee. heheh

pakcik, jangan la marah daku. xmeriah coz tak dapat duit raya n cuti skit jeee

pensel, alaaaa... xnk la tart. letih nak buat. InsyaAllah akan ku buat.

misz bienda, sila2... jgn malu2. tengkiu lalu kt sini

shah, almond london tu tiap2 tahun sayaaaa laaaa yg buat.

Anonymous said...

hehehe...mood lain tu mood lepas raya kan...kekekee
cam tak kite? cam tak? kuikuikui

cik nana~ on September 2, 2009 at 12:10 PM said...

cik puan anon, heheheh... segan la!

Anonymous said...

alaaaa...nape pgl kite 'cik puan anon'...cm mak enon je...kuikuikui...
nape lak nak segan....mood lepas raya la yg lagi best...hehehe

Ai Adachi on September 3, 2009 at 12:49 AM said...

tat nenas CNI.adoyaii..
Sedap!!

ms ween said...

Nak duit raya ye....dari abg wan ngan kak nana...hehee









PUJAAN HATI HAMBA

 

From Cik to Puan Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez