Saturday, August 22, 2009

salam ramadhan


assalamualaikum buat teman2 blogger.
aku baru je selesai masak nasi ayam.
bukan la aku yang masak sume.
aku cume assistant chef je.
kalau aku yang masak, sure bukan jadi nasi ayam. tapi nasi untuk ayam makan.
tapi buat pertama kali dalam hidup aku, pagi tadi aku yang masak sahur.
mama demam. semalam pun aku yang masak tau.
tak percaya? sila la percaya. sape2 yang kenal aku sure tak percaya.
ala, pagi tadi kacang je. aku masak sayur bening kubis n telur dadar.
poyo je kan. cam hebat sangat.
semalam untuk makan malam, aku masak ikan kerapu berlada n sayur kubis.
asyik2 kubis je kan? aku suke kubis. so, aku masak ikut selera tekak aku.
kesian mama, selalu demam2 pun larat nak masak.

so, dikesempatan ini cik nana nak ucapkan selamat berpuasa n selamat berterawikh.
n mintak maaf zahir batin.
jangan ade yang ponteng puasa tau. tak baik punyeeeee

P.S I LOVE U- teringin makan popia basah. haiii... nafsuuuuuu
21 orang sedang bergumbira







Wednesday, August 19, 2009

bengang!


aku paling menyampah dengan orang yang suke nak menyibuk hal orang lain.
aku ade kisah ke pasal ko?
jangan nak sibuk pasal aku leh tak?
bosan la ko nih. tade keje agaknye!

maaf, cik nana terlalu emo ketika ini.
entry ini diwujudkan kerana dia mungkin membaca blog aku.

BUAT KAU, berhenti menview aku!
23 orang sedang bergumbira







urgent!


minta bantuan dari sume kawan2....
ade orang tengah mencari wedding photographer.
ade cadangan tak?
17 orang sedang bergumbira







Monday, August 17, 2009

Minum air rebusan jintan manis untuk elak H1N1


Sharjah: Drinking a decoction made of fennel seeds soaked in warm water first thing in the morning could prevent you from catching swine flu says a study published in a Chinese medical research magazine.

According to report published in Al Khaleej a local Arabic daily, the study has resulted in an increase of fennel seeds sales by 50 per cent in some Asian countries.

The report read that similar increase in sales was also visible in countries like Saudi Arabia and Egypt.

The fennel seed warm drink is being distributed to people who are making pilgrimage to the holy cities of Makkah and Madinah.

source: gulfnews.com

mari la kita beramai2 minum air rebusan jintan manis ni. Aku risau lak mendengar berita tiap2 pagi. hari2 ade je orang yang mati disebabkan H1N1. mane la tau berkesan kan. kita cuba la. aku ada baca gak, kalau sape2 yang kene H1N1 tu makan epal hijau sehari 6 biji dengan air fresh orange. InsyaAllah sembuh.
5 orang sedang bergumbira







Thursday, August 13, 2009

rintihan hati hamba


hi, dah lama aku tak update kan.
mood aku hilang sejak bertimpa2 masalah aku.
mood nak blogging hilang, mood nak baca blog kawan2 pun hilang, mood nak makan hilang.
segalanye la hilang. tapi sekarang aku dah ok dah.
Alhamdulillah, syukur Allah dah kasi cahaya matahari n dapat pelangi lagi.
harap2 aku tak leka dengan segala pemberian Allah.

sekarang ni aku bz update website sekolah.
susah gak ek guna joomla nih. nasib baik dah sedia ada.
tak yah nak install2 lagi. aku tengah cari template baru tuk web sekolah.
ade sape2 tau tak kat mane aku leh dapatkan template yang gempak2 tapi free?
kasi tau aku ye. tengkiu.

hmmmm... cane nak hilangkan rasa marah pada seseorang?
hati aku sedikit terguris sekarang nih. walaupun dah settle, tapi... sakit ni masih terasa.
aku teringat pesan abg aku time aku suke nau gaduh dengan tunang aku dulu. (oppsss... kantoi)
bile nana marah, amik jarum n gabus or paper or pape yg kita leh cucuk pin tu.
sekali kita sakitkan ati orang tu, dia suruh aku cucuk kat gabus tu.
bile dah ok, cabut pin tu balik. pastu tengok bape banyak lubang yang ade kat gabus tu.
maksud abg aku tu, walaupun kita dah mintak maaf pada orang tu, tapi kesan dalam hati orang tu masih ade. sama cam gabus tu, walaupun kita dah buang pin tu, tapi kesan tu tetap ade.
sebaiknye kita jangan sakitkan ati seseorang. (ye ke nana oiiiii)

mmmm... tengah bengang gak nih. gaji tak masuk2 lagi. duit dah tade dah.
huhuhu.... sedih wooooo... banyak sangat benda nak kene bayar nih.
kawan2 aku lain pun dah mengeluh panjang dah.
tapi bersabar la ye. kpkk pun banyak keje gak nak buat.
hopefully, dis week dah masuk gaji kita sume. duit aku tinggal rm30 je nih.
bersabarlah rakan2 n cik nana.....
14 orang sedang bergumbira







Thursday, August 6, 2009

tidooo... zzzzzzzzzz


malunye la aku tadi. syok2 aku telungkup kepala aku kat meja n tutup muke aku guna telekung
tetiba guru besar masuk lak pusat sumber
nasib baik dia tak marah. dia gelak2 je nengok aku tido
rupe2 nye dia cari aku nak kasi buah jambu
syukur Alhamdulillah. aku baru nak beli time balik nanti
rezeki datang bergolek2. ;)

cite pasal tido nih, aku ade habit kalau nak tido
aku kalau nak tido mesti kene tutup muke
tak kisah la guna bantal or kain. kalau tak aku susah nak tido
kalau aku tido kat umah orang lak. aku mesti peluk or tutup muke aku dengan barang kepunyaan aku.
contohnye cam tuala ke, kain ke. mesti aku kene pegang
kalau tak tak leh tido gak. bile pegang benda tu, rasa macam kat bilik sendiri kononnye
kalau balik kampung ayah aku, biasanye aku akan bawak selimut sendiri
tak pun bantal. bonet kete kadang2 penuh dengan bantal. huhuhuhu
anak buah aku yang perempuan tu pulak. masa dia nak tido, dia akan gosok kaki dia kat bantal
dia akan buat cam tu sampai dia terlelap. dia memang ade bantal khas tuk gosok kaki
memang dah lunyai la bantal tu aku tengok

aku ngantuk laaaaa... aku tido lewat malam tadi. ni sume sebab tengok cite coffee prince tu
ending cite tu memang mengecewakan.
tapi aku tetap jatuh cinta kat gong yoo tu. heheheh

P.S I LOVE U- korang tido cane lak?
9 orang sedang bergumbira







Wednesday, August 5, 2009

aku jatuh cinta lagi


aku jatuh cinta!!!!
hensemnye la dia nih. comel2 je perangai
nape la ko ni hensem sangat.
selamat tinggal rain. aku dah jatuh cinta kat orang lain

sarang hae yo, gong yoo (i love u, gong yoo)


aku bukan curang dengan tunang aku.
heheheh... tu pelakon cite the 1st shop of coffee prince tu.
bile tengok cite korea nih, diorang bercinta sume sweet2 je
ade ke orang cam tu ek? ke hanya lakonan semata2?
masa mula2 bercinta tu mesti la comel2 je rasanye
tp bile dah lama2 tu, cam dah suram2 skit
ade ke ek yang kekal comel2 walaupun dah bertahun2?
sape la yang bertuah tu. hehehehhe....
14 orang sedang bergumbira







Tuesday, August 4, 2009

cik nana kesedihan


akhir2 ni aku banyak sangat masalah
sampai semalam sakit kepala
lepas 1, 1 masalah timbul
kadang2 rasa cam tak tahan
tp bile pikir2 balik, ni semua dugaan Allah
bak kata abang aku, kalau hidup tade masalah rasa tak adventure
n tak mematangkan aku. ada problem pun tak matang gak. huhuhuhu
hmmmm... ntah la. cara aku release tension aku bawak kete laju2
pastu jerit2 dalam kete, nangis2 dalam kete
tp bile pikir2 balik, bahaya lak kan...

selamat tinggal masalah hari ini
selamat datang masalah esok
eh, ke hari ni punye masalah tak nak babai?

ape pun aku anggap masalah ni ade kebaikannye
aku ingat Allah selalu. bile hepi, aku lupe Allah selalu
aku syukur aku masih ade orang yang aku sayang n orang yang sayang aku
thanks mama, ayah, abang, adik n b.
15 orang sedang bergumbira







Monday, August 3, 2009

the 1st shop of coffee prince


sekarang aku gile nengok cite korea kat mysoju.com
jadinye aku jarang update blog. huhuhuhu
thanks to nas sebab kasi link kat aku
aku tengah tengok cite the 1st shop of coffee prince
genre comedy n romantic
setakat aku tengok ni memang best la cite ni
aku tak nak cite kat korang cane cite ni
korang tengok sendiri. nanti tak suprise lak kan
hahahaha.... kalau ade yang dah tengok tu, best kan???? kan jenet kan....
ok la, nak wat keje. ade keje kene buat.
nak buat cepat2. nanti leh sambung tengok cite ni.
daaaaaaaaaaaaa
6 orang sedang bergumbira







PUJAAN HATI HAMBA

 

From Cik to Puan Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez