Tuesday, July 28, 2009

cerita kurang best


setelah berfoya-foyaan di kelantan, hari ni aku masuk keje
sampai je kat sekolah, guru besar n 3 orang cikgu tengah duduk kat pondok bacaan
masing2 muke masam je. aku nak tegur pun tak berani
kul 8.15 cam biasa aku gi kantin tuk minum pagi
cikgu2 ade kat situ sume muka masam2 n sedih
rupe2 nya sorang student sekolah aku lemas semalam
sekarang kat icu. patut la semua cikgu sedih

kisahnye, semalam lepas je habis latihan menari dia n kawan2 dia gi tasik kat belakang sekolah
time dia mandi2 tu tetiba dia lemas. dia mintak tolong kawan dia
tapi kawan2 dia ingat dia main2 je. so diorang wat tak tau
tapi sorang kawan dia yang tak mandi ni rasa tak sedap ati n gi selamatkan dia
dah la budak yang selamatkan dia tu kecik je, n tak tau berenang
n Alhamdulillah dia berjaya gak selamatkan kawan dia
pastu kawan2 dia lari ke rumah budak yang lemas nih tuk panggil bapak dia
time tu budak tu dah biru dah. mungkin dah terlalu banyak telan air

mula2 bapak dia hantar gi hospital banting, tapi hospital banting hantar ke klang
terus masuk icu. n dengar cite hidung n telinga dia kuar darah
tadi aku tanye guru besar cane keadaan dia. guru besar kata dia dah sedar
cume kene guna lagi alat bantuan pernafasan tu.
guru besar gi melawat dia dengan cikgu tarian. mula2 guru besar masuk dulu
dia senyum2 lagi kat guru besar. tapi bile je nampak cikgu tarian, terus tutup muka
hehehhee... takut kene marah la tu. syukur Alhamdulillah dia dah ok
kalau tak guru besar cakap susah la sekolah nanti
doakan ye kawan2, semoga dia cepat sembuh

10 orang sedang bergumbira on "cerita kurang best"

Budak Pensel on July 29, 2009 at 12:22 AM said...

ingatkan wabak h1n1 tadi..suspen jer..

babymiLosh on July 29, 2009 at 1:32 AM said...

hmm.. hope evtin goin 2 be fine.. seb bek lah takde report ke ape ke kat pihak scolah kan.. ye la,, parents skrg,, semua nak bwk ke media.. huu~

cik nana~ on July 29, 2009 at 9:14 AM said...

pensel, jangan sebut2 wabak tu. menakutkan tau

cik nana~ on July 29, 2009 at 9:15 AM said...

milla, parent2 sekolah ni sume ok2. anak kene rotan pun tak serang cikgu. harap2 dia ok

eddie dewanaga on July 29, 2009 at 9:47 AM said...

semoga dia cepat sembuh...

lepas ni dah boleh buat pengajaran utk semua pelajar sekolah cik nana...

setiap kejadian tu ada rahmatnya.

cik nana~ on July 29, 2009 at 3:00 PM said...

eddie, betul betul betul. setiap kejadian mesti ade hikmahnya.

helena's on July 29, 2009 at 6:02 PM said...

nasib baik tade pape kan..nanti u jage budak2 tu leklok ek..hehe u pun bakal nak jadi ibu nanti..weehheee i yg tak saba ne,,hukhuk

Ivy Metaga on July 29, 2009 at 9:13 PM said...

nasib budak tu ok, lain kali mst dia dah fobia nak mandi kan...

lizz on July 29, 2009 at 11:59 PM said...

belum sampai ajal..huwaa! kalo aku masuk tasik ke sungai yg dalam sket je..sure aku lemas cuz aku xreti swimming!wahahaa

DilOt on July 30, 2009 at 9:01 PM said...

kdg2 bende2 kecik2 xleh diwat main..tu yg kdg2 smpi kes nak lemas pun kite ingat main2..

arap2 budak tu ok..bolehla nana jadi nurse tlg budak tu..hehe...









PUJAAN HATI HAMBA

 

From Cik to Puan Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez