Tuesday, June 16, 2009

kaunter pertanyaan


korang, sape tau bank mane yang senang nak luluskan personal loan. aku nak wat personal loan. hah? untuk kawen? bukan aaaa korang... ade la benda nak wat dengan duit tu.

yang aku tengok kebanyakan bank bagi pinjam tuk gov servant. tak pun basic gaji terlalu tinggi. kalau korang tau bank mane yang senang nak bagi pinjaman tolong bagitau aku ye. tak pun sape2 yang keje bank tengah baca blog aku nih, bagitau la aku. mintak tolong sangat kat korang. tengkiu!

14 orang sedang bergumbira on "kaunter pertanyaan"

MISZ NaNa on June 16, 2009 at 2:42 PM said...

alahai nak tolong pun saye tak pernah buat loan lagi huhu~ try bank muamalat kot coz mama buat loan tumah kat situ wpun gaji die x la bsr mane pun

eddie dewanaga on June 16, 2009 at 2:50 PM said...

RHB atau Bank Rakyat... pernah dengar tentang personal loan disitu..

tapi ingat cik nana oi, jgn pinjam dgn 'ah long'

hehehe... masuk metro nanti!

aduka on June 16, 2009 at 3:10 PM said...

ntah.. maybank kot..
ngee.. =P

cik nana~ on June 16, 2009 at 3:17 PM said...

misz nana- bank muamalat ye? nanti saya try ye. sebab hari tu check rasanye dia bagi kat gov servant je.

eddie- ha'ah ek. rhb. tak check lg. nanti nak check la. bank rakyat kene public listed company je n gov servant. tak mungkin ku pinjam pada ah long bukit beruntung. tak pasal2 glamer lak. tak pun kene kurung

aduka- maybank tak penah check lg. thanks ye!

paraxixth on June 16, 2009 at 3:48 PM said...

kat bank rakyat,..sebab dalam tu sume duet rakyat.huhu...nak buat ape? beli ganja ke?

Ivy Metaga on June 16, 2009 at 4:12 PM said...

cuba ty kat bank cimb...kalo tak silap lah..hihi..

babymiLosh on June 16, 2009 at 4:51 PM said...

bank pa&ma... heeee~~~

DilOt on June 16, 2009 at 4:55 PM said...

mcm2 jawapan...maapla ye cik nana...tak tau..hehe...tp saje je nak menyemak kat cini...

sejak jadi student ni...bank pa&ma je la yg ku tahu...=)

helena's on June 16, 2009 at 5:02 PM said...

bank rakyat~interest rendah,,tp kao swasta company kene ade potongan gaji baru lepas..

setiasahabat on June 16, 2009 at 5:16 PM said...

ala susah2 pinjam kat org tua awk lah...
senang..tampa syarat...tampa interest lak....
amacam bagus x idea sya....

-- [r][4][p][t][o][R] -- on June 16, 2009 at 7:57 PM said...

erm kalau yang agak senang adalah bank rakyat..kalau cimb pun ok tapi banyak procedure sket.ankel rap nak bg cadangan tapi ankel ni gaberment so susah la seket..

fq on June 17, 2009 at 1:53 PM said...

bank makbapak....
bank kawan2....
bank boyfren gurlfren....

cb try....

cik nana~ on June 17, 2009 at 5:10 PM said...

paraxixth- beli ganja??? oh tidak!

ivy- owh, cimb ye. nanti saya try ye. thanks

babymiLosh- pa&ma ku itu tidak kaya. so, tak leh pinjam

dilot- takpe2... sibuk2 kan diri anda di sini

cik hel- tu ah... ingat nak pinjam kat situ, tp tak leh

setiasahabat- kalau boleh, memang nak pinjam. tapi tak leh. :( pinjam kat awak la ye

-- [r][4][p][t][o][R] -- orang keje gomen ni senang kan? nak keje gomen gak!!!!

fq- bank makbapak dah direject, bank kawan2 lum try lagi, bank boyfren nanti kene siku lak. so sume cadangan terpaksa ditolak. hihihi... thanks!

Budak Pensel on June 24, 2009 at 1:46 PM said...

nak best, gi wat personal loan dekat koperasi muslimin...cari dalam google.









PUJAAN HATI HAMBA

 

From Cik to Puan Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez