Thursday, May 21, 2009

kene tipu


dulu masa kecik2 saya ni putih.
tapi takde la putih melepak laaa
kirenye cerah laa.. ikut ayah
dalam adik beradik saya, abang saya yang sulung n saya yang cerah
adik saya n abang no dua gelap skit

masa saya darjah 3, saya pindah sekolah
1 hari tu kawan saya tanye kat saya
"nana, cane kau boleh putih ye?"
lama saya diam. ape la saya nak jawab nih
tetiba saya jawab cam ni
"oooo... kalau kau nak jadi putih, masa kau mandi kau gosok badan kau guna sabun banyak2, nanti putih la kau"
dia pun mengangguk bile saya jawab macam tu.
dia percaya saya 100%
bile saya balik, saya tanye mama saya
"ma, tadi kawan akak tanye cane nana bole cerah"
"akak jawab ape?" tanye mama saya
"akak jawab laa, kalau nak cerah kene gosok badan guna sabun banyak2 masa mandi. betul kan ma?"
mama saya gelak jeee. pastu mama saya jawab cani
"mama tengok akak mandi sabun perut je. tade pun sabun 1 badan"
pastu saya diam.
kene tipu la gamaknye kawan saya tu....

selang beberapa minggu, kawan saya cakap dengan saya cani
"tak putih2 pun aku. hari2 aku guna sabun banyak"
"hmmm.... kau buat je macam aku suruh"
lepas tu dia dah tak tanye dah
mungkin dia give up kot.
sekarang ni kalau dia tanye cane nak putih
saya akan suruh pakai fair n lovely, de putih, de melepak, dan segala mak nenek produk kasi putih.
sori yeeeee orang yang berkenaan.
saya tak tau nak jawab ape time tu. hehehhehe


peaceeeeee.... (camera tiada flash. so tidak nampak kecerahan saya ini)

P.S I LOVE U - saya rasa tak sihat la. cam nak MC je esok.

5 orang sedang bergumbira on "kene tipu"

Ivy Metaga on May 21, 2009 at 7:42 PM said...

hahahahah...sapa budak baju puith nih

kirim salam kat spek tu yer hahahahaa...

kesian kat kawan nana tu, tapi masa tu mmg itu lah jawapan yg paling logik kan hahaha

cik nana~ on May 21, 2009 at 9:06 PM said...

ivy- kene la jawab gak kan. baru nampak kepandaian... hehhehe

baju ni warna kuning la ivy. heheheh...

helena's on May 22, 2009 at 9:23 AM said...

alo i cube tak putih pun u bohongg laaaaaaaaaaaaaaa..hahahaa

tp u memang putih pun..i nak putih gak cam u..

DilOt on May 23, 2009 at 5:11 PM said...

haha..kesian budak tu kene tipu..dh die nak jawapan..bg jelakan..yg pergi ikut gak wat ape..addooiii...

cik nana~ on May 23, 2009 at 6:42 PM said...

helena - hahahaha... u pakai de putih ke, sendayu tinggi ke, tak pun u guna clorox je... gerenti putih. i nak badan cam u. leh? meh tukar

dilot - tu yang pelik tu dilot. nak kata saya pakai spec (supaya nampak genius katanye yeee) tak pulak. kesian dia kene tipu. hahahah









PUJAAN HATI HAMBA

 

From Cik to Puan Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez