Friday, May 29, 2009

setelah.....


2 hari mc. im back!!!!
rindu kat blog nih. dah 2 hari tak berjumpa
2 hari aku mc. demam panas katanye
demam mestilah panas kan?
sebenarnye dah rasa demam2 ni dari last week lagi
tapi kejap ade kejap tade. cam biskut chipsmore
hari selasa pas balik keje, rasa cam tak larat gile
so, balik tu baring2. pastu mama suruh makan ubat
ingatkan pagi tu ok. makin teruk gak
tapi aku gi gak keje pagi tu, sebab jumaat lepas dah mc
bile sampai office je, aku menggigil2 sebab kene aircond
pas siapkan keje sume, aku gi klinik.
sampai klinik kul 10.30, tapi jumpe doc kul 12
memang rasa nak pengsan tunggu doc

bile masuk jumpe doc, doc tu tanye aku
"why u look so sad?"
"maunye tak nampak sedih, saya dah nak pengsan sebab tunggu doctor tau!"
tapi dalam hati je laaa aku jawab
doc suspek aku kene denggi. sebab dah 4 hari aku demam
plus aku sakit2 badan. tapi dia tak nak buat blood test dulu
tunggu esok aku ok ke tak. kalau tak ok baru buat
memang aku rasa badan aku sakit gile, menggigil2, rasa tekak aku cam kene bakar
pastu kepala aku pening gile2. aku tak penah kene demam cam tu
doc cakap temperature aku 39'c. agak tinggi
terus doc kasi aku mc 2 hari. tapi ubat...banyak gile!!!

balik tu aku makan nasi skit gile. 2-3 suap je
tu pun paksa makan sebab nak makan ubat
wah.... cik nana makan ubat???? terpaksa laaa
takut punye pasal sebab doc suspek denggi
pas makan ubat aku selimut n tengok tv
pastu tido, bangun tido aku berpeluh2
tapi kepala still sakit n badan pun sakit2 gak
semalam jeee baru ok
tapi hari ni bile masuk office je pale aku pening lagi
mana taknyeeeee... ade 20 email masuk
n banyakkkkkkkkkkkk keje sedang menanti
serius nih... memang tengah sakit pale!
8 orang sedang bergumbira







sijil sekolah tadika


tade laaa...tipu je.
ni sijil dari cik helena
sempena follower cik hel dah mencecah 100 orang
bile laaa cik nana nak sampai 100 orang yeee
heheheh.... tahniah cik hel!!!


2 orang sedang bergumbira







Tuesday, May 26, 2009

Review : FJ Benjamin Warehouse Sale


minggu lepas aku, adik n mama gi FJ Benjamin Warehouse sale kat Centro, Klang
kitorang sampai sane dah dekat kul 11
thanks to encik batik kerana melambatkan aku
bile sampai sana car park full
so, aku park kat tengah2 jalan
nasib baik tak kene langgar kete aku tu
kat entrance tak kene beratur
tak macam sesetengah warehouse sale yang aku pegi
kene beratur punye la panjang nasib baik.
tapi.... bile dah masuk dalam hall warehouse sale tu
berpinar mata aku coz dah ramai orang
aku masuk2 je, trus lupe kat adik n mama aku. heheheh
aku trus je serbu kat bahagian jam
punye la ramai orang, n akhirnye aku kecewa
sebab jam yang aku nak tu dah disambar orang

pas kecewa tu, aku gi cari raoul handbag
pusing2 punye pusing tak jumpe
cousin aku kata ade, tu pasal aku gigihkan gak cari
last2 aku tanye sales girl kat situ
muke dah la cam taik, jawab lak nak tak nak je
kalau tak suke keje, jangan keje laaaa
dok umah, makan tido, makan tido je
aku pusing2, pastu jumpe
tapi hampa sekali lagi, sebab sume dah tinggal yang tak cantik je
so, aku cari baju. aku jumpe kemeja raoul cantik....
so aku amik 3 mule2 pastu aku tengok kemeja tuk encik tunang
aku amik 2 helai. kemudian nanti baru pilih
aku cari baju guess, gap. sumenye tak sesuai. tade lengan panjang

bile aku pusing2 cari adik n mama aku. *baru teringat aku gi dengan diorang. heheheh
tetiba aku nampak ade orang pegang handbag raoul yang cantik
aku dengan konfidennye, cuit orang tu n cakap "excuse me..... saya..."
bile orang tu toleh, adik aku rupenyeeeeeeeeeeeeeee
aku kene gelak kow2 dengan mama n adik
punye la excited nampak handbag raoul, sampai adik sendiri pun tak kenal
panjang lak ceritanye ni....
aku nak buat kesimpulan terus
bagi aku FJ Benjamin Warehouse Sale ni ok.
harga pun ok handbag guess rm60 - rm100
kasut raoul tu bagi aku mahal laaa... rm150. tak bape cantik pun
cume aku keciwa sebab tak dapat jam n handbag yang aku nak
tapi takpeeeee.... nanti aku akan dapatkan gak!
ok, ni laaaa hasil pengshopingan aku

ni la handbag yang membuatkan aku kene gelak.
nampak je besar, tapi dalam kecik je. rm250

kalau dah jadi mak orang, memang tak de pakai handbag kecik2 dah
ni rm100 je

rm75 sepasang. dah pakai hari ahad lepas

ni pun rm75 gak. belum pakai lagi

yang ni tuk encik tunang. rm180
b4 less rm359

yang ni adik aku punye gak. rm90
b5 less rm300++

yang ni tuk cinonet. rm40. baby gap
tak tau bile dia nak berenang2 di tepian pantai

yang sakan shopping adik aku laaaa
aku cari suar tak dapat. ade memang ade
tapi sume besarrrrr jeeeeee. sakit jiwa tau!
7 orang sedang bergumbira







Saturday, May 23, 2009

ada sesuatu


khamis malam jumaat saya tak leh tido
sebab panas. panas lain macam malam tu
sampai kan mama tido kat ruang tamu
saya lak rasa 'tak sihat' khamis tu
memang bercadang nak amik mc jumaat tu
dalam kul 8 pagi, tetiba mama saya ketuk pintu bilik saya sangat kuat
saya pelik gak, apesal mama ketuk pintu bilik saya
sedangkan mama dah tau dah saya nak mc
saya terus bangun n bawak bantal kuar bilik
mama cakap "akak, keluar cepat"
"kenapa ma..." saya tanya mama saya
saya tengok mama, adik saya n adik ipar saya, anak buah saya semua kat ruang tamu
bile saya kuar, mama tunjuk sesuatu kat saya
nak tau ape dia??? sila lihat gambar di bawah ini

baik punye landing kan??? saya yang amik gambar ular ni. tu pasal jauh

ye kawan2. seekor ular sawa dijumpai dalam lubang angin umah saya
adik saya yang jumpa.
time tu dia nak bukak sliding door kat ruang tamu
dia dah nampak ular tu dari jauh. tp tak tau ape benda
dia ingatkan burung. bile dia tengok dekat2, rupenye ular sawa
lepas tu, adik saya call bomba
ekceli, bape hari yang lepas mama saya kata dia macam dengar bunyi ular
ingatkan mama berhayal je. rupenyeee... betul!
sementara menunggu bomba datang, kitorang pun tangkap gambar ular tu dekat2

ni adik ipar saya yang amik gambar. tu pasal dekat. tido ke tak ek?

mengikut dari ape yang kitorang lihat, ular tu tengah tido

tapi tak tau la ular tu pura2 tido ke ape
1 jam kemudian, pertahanan awam
saya imagine yang bomba akan datang
mesti semua jiran saya terkejut kalau dengar siren bomba
tapi rupenye pertahanan awam yang datang

2 orang assistant pakcik ni jolok ular ni dari luar

pastu pakcik ni panggil assistant dia suruh masuk dlm rumah

ular ni cuba menyorok kat langsir

tapi berjaya dikorek keluar oleh brader nih

ni dah berjaya ditangkap. ni tengah try nak masukkan dalam guni

tapi tak berjaya. sebab ular ni dah lilit kat tangan brader nih

sebelum masuk dalam guni ular ni bagi hadiah kat brader ni.
nak tau hadiah ape?? dia kencing kat tangan brader nih

susah gak nak tangkap ular nih
walaupun kategori tak besar sangat, tapi 3 orang nak tangkap pun susah
ular ni agak agresif. mungkin dia terkejut kot
saya sampai sekarang terfikir, macam mana ular tu boleh panjat n lepak kat lubang angin tu
dari luar rumah or dari dalam rumah
saya syukur sangat coz mama saya takde pape. ye la, mama saya kan tido kat ruang tamu
n dekat gak dengan ular tu
uishhhhh... tak dapat saya bayangkan sebenarnye
n syukur sangat coz kucing saya tade pape
takut gak dia baham kucing2 saya
saya ucapkan berbanyak2 terima kasih kat abang2 n pakcik pertahanan awam
pakcik pertahanan awam tu ade cerita kat kitorang
dalam minggu ni, ni la ular paling kecil yang diorang tangkap
ade 1 kes di PJ, diorang tangkap ular sawa sebesar peha lelaki
pakcik tu kata anaconda. ular tu kat dalam saluran paip
5 orang tangkap pun tak larat katanye

ape pun, sekarang ni semua dalam ketakutan
nak masuk bilik air pun takut. hahahahah.....
n saya sampai sekarang loya. tak tau pesal
pas je tengok ular tu, terus saya pening n loya

P.S I LOVE U - tulis blog bertemankan kucing2 saya. takutttttttttttttttt
10 orang sedang bergumbira







Thursday, May 21, 2009

kene tipu


dulu masa kecik2 saya ni putih.
tapi takde la putih melepak laaa
kirenye cerah laa.. ikut ayah
dalam adik beradik saya, abang saya yang sulung n saya yang cerah
adik saya n abang no dua gelap skit

masa saya darjah 3, saya pindah sekolah
1 hari tu kawan saya tanye kat saya
"nana, cane kau boleh putih ye?"
lama saya diam. ape la saya nak jawab nih
tetiba saya jawab cam ni
"oooo... kalau kau nak jadi putih, masa kau mandi kau gosok badan kau guna sabun banyak2, nanti putih la kau"
dia pun mengangguk bile saya jawab macam tu.
dia percaya saya 100%
bile saya balik, saya tanye mama saya
"ma, tadi kawan akak tanye cane nana bole cerah"
"akak jawab ape?" tanye mama saya
"akak jawab laa, kalau nak cerah kene gosok badan guna sabun banyak2 masa mandi. betul kan ma?"
mama saya gelak jeee. pastu mama saya jawab cani
"mama tengok akak mandi sabun perut je. tade pun sabun 1 badan"
pastu saya diam.
kene tipu la gamaknye kawan saya tu....

selang beberapa minggu, kawan saya cakap dengan saya cani
"tak putih2 pun aku. hari2 aku guna sabun banyak"
"hmmm.... kau buat je macam aku suruh"
lepas tu dia dah tak tanye dah
mungkin dia give up kot.
sekarang ni kalau dia tanye cane nak putih
saya akan suruh pakai fair n lovely, de putih, de melepak, dan segala mak nenek produk kasi putih.
sori yeeeee orang yang berkenaan.
saya tak tau nak jawab ape time tu. hehehhehe


peaceeeeee.... (camera tiada flash. so tidak nampak kecerahan saya ini)

P.S I LOVE U - saya rasa tak sihat la. cam nak MC je esok.
5 orang sedang bergumbira







maafkan saya


saya tau anda mesti tengah marah kan?
saya tak sengaja buat anda marah
tapi saya tak suka nama tu ade kaitan lagi dengan kami
sebab ade perkara yang betul2 buat saya tak percaya dia

percaya laa...bukannye saya marah anda
tapi bile saya rasa dia tu ade kaitan dengan kami
saya rasa marah gile
memang saya patut percaya dengan orang tu
tapi.... ape yang pernah terjadi, buat saya hilang kepercayaan
saya tau saya bukan perfect
saya memang banyak buat silap
so, maafkan saya. saya memang takde niat langsung nak marah anda
maafkan saya sekali lagi

P.S I LOVE U - sori sangat sis.... i always love u
4 orang sedang bergumbira







meow-meow for sale


buat semua pencinta kucing, abang saya nak jual kucing2 dia
sape2 berminat, bagitau saya

kalau nak tengok kucing tu, bole g kat umah abang saya kat shah alam

puteh tapi tak puteh sangat. ade grey2 n coklat2 skit

comel. memang paling comel antara adik beradik dia

comel lagi

ketot. the smallest among her siblings

kalau nak tau harga ke, ape2 pertanyaan pun laaaa
email kat sini. ciknanablog@gmail.com
semua betina. tak silap abang saya ade 12 ekor kucing kesemuanya
yang lain dah besar skit laaaa
yang dalam gambar ni paling kecil
sesiapa nak beli leh tinggal comment n email address ye
tengkiuuuuuuu

20 orang sedang bergumbira







Wednesday, May 20, 2009

tag dari r4ptorm4chin3


i - jika diberi wang dengan jumlah yang banyak berapakah yang anda inginkan?
£1,000,000.00


ii - dalam bentuk matawang apakah wang itu anda inginkan dan kenapa?
pound sterling... bile convert ke RM jadi RM 5486695.62. wow!!!

iii - jumlah pengeluaran anda yang pertama, jika wang itu berada di dalam akaun anda?
nak beli banglo. RM 1 juta

iv - benda pertama anda beli dengan wang itu?
bangloooooooooo.. weeeeeee

v - jika harta pilihan anda apakah aset tersebut?
kereta, rumah, tanah

vi - kenderaan yang akan anda beli?
jaguar XJ

vii - anda akan bercuti dimana dan kenapa destinasi itu pilihan anda?
kat pulau2 yang indah..... tapi kene blaja berenang la dulu. sape nak ajar??

viii - siapakah akan anda bawa semasa bercuti?
family saya... tunang saya.... dan kawan2 saya

ix - apa yang akan anda buat bila keluar bersama kawan-kawan?
belanje diorang makan.... makan la ape korang nak makan. subway pun tak pe

x - barang2 yang akan anda beli? [senaraikan sebanyak mana anda mahu]
mak aih... banyak nih. kalau bole nak beli semua benda dalam duniaaaaaa

xi - konsert siapa yang akan anda hadiri?
jason mraz. im yourssssss

xii - perfume yang akan anda beli?
saya suke dengan perfume yang encik tunang bagi. bole tulis nama kat blakang botol lagiii


xiii - pakaian yang akan anda beli?
pakaian yang menutup aurat. hehehhe

xiv - majlis yang akan anda anjurkan?
doa selamat. lebih bagus kan?

xv - siapakah yang ingin anda jumpa?
ermmm.... nak jumpa tom cruise. leh tak?

xvi - siapakah yang akan anda jadikan bodyguard dan kenapa?
tom cruise. nanti biar orang culik dia. bukan saya

xvii - pulau apakah yang ingin anda miliki dan kenapa pulau itu pilihan anda?
baros, maldives. sebab pulau ni 1 of the most beautiful island in the world

xviii - perbelanjaan anda mengunakan cash, cek @ credit card?? dan kenapa?
credit card. takut bawak duit banyak2. nanti kene rompak

xix - perkara lain yg ingin dibeli?
kan dah bagitau dah... kalau bole nak beli sume benda dalam dunia nih

xx - lain-lain yang anda inginkan?
kasih sayang. boleh???


P.S I LOVE U - berangan je laaaaa


2 orang sedang bergumbira







Monday, May 18, 2009

dapat award lagi



kali ni award dari ustaz kodimero. hait!!!!
nama cam jepun jeeee...
time kasih ye ustaz
4 orang sedang bergumbira







hari makan sedunia


hari ni saya makan banyak tul
cam ade jin dalam badan lak
pagi saya breakfast nasi lemak
pastu saya makan apam
pastu tengahari saya makan nasi + lauk sotong
pastu saya makan biskut coklat 3 keping
kul 3.45 saya order egg sandwich
pas makan egg sandwich, saya makan cupcake lak
uishhhh... banyak gile makan

tapi tu aaaaa.. makan banyak pun susah nak naik
tolonggggg laaaa... nak naik 5kg pun jadi la
hujung bulan ni nak beli susu la
misi menaikkan berat badan akan bermula
6 orang sedang bergumbira







aku ke yang bersalah?


aku penat. n jiwa aku kosong
aku berharap semua benda dalam hidup aku dipermudahkan
n aku tak nak menyusahkan orang
hati aku sakit
sakit sangat!
kenapa jadi macam ni?
manusia memang mudah lupa!
5 orang sedang bergumbira







Saturday, May 16, 2009

memori terindah


saya baru je baca blog kawan saya si nan. ternampak gambar kitorang zaman skolah
hihihihihi... kelakar je muka masing2 time tu
sejak dari form 1 saya duduk hostel. form 1 - 3 saya skolah kat kuala selangor
masuk form 4, saya pindah sekolah kat teknik klang.
memang dekat dengan rumah, tapi mama suruh saya dok hostel gak
masa skolah teknik, memang best. kawan2 sume pale gile2
n kitorang still contact lg. biasanye kalau sesape kawin, sure kitorang janji g same2 dgn pasangan masing2. n kitorang dengan tak tau malunye bergambar sakan kat kenduri kawin kawan2 kami
time form 4 memang la sangat tak best. maklum lah ade senior.
senior kitorang ni tah pape sangat2. ade ke bile budak laki pandang kitorang pun diorg marah
nak wat cane kitorang memang cun. (sila muntah...)
khamis malam jumaat selalunye kitorang junior2 ni jadi mangsa laaa
biasanye senior2 kami yang tah pape akan panggil budak2 yang 'bermasalah' tu suruh berdiri depan ramai2 orang n marah budak tu depan sume orang.
saya penah kena. tapi tak ingat bape kali. yang paling saya ingat sebab saya tak bagi salam kat senior bile terserempak dengan diorang. sengal sungguhhhhhhh.....
kitorang berdendam dengan senior kitorang nih
kitorang cume menunggu diorang habis skolah je.
saya ingat lagi bile result spmv kuar.
time tu tuk makanan tengahari, pencuci mulutnye buah tembikai
oleh kerana dendam di hati, kawan2 saya standby kat koridor asrama dengan kulit tembikai
bile senior kitorang nak masuk asrama, diorang baling dengan kulit tembikai
pastu kitorang pun gelakkan diorang. puas hati tul time tuh bile nampak diorang kene baling dengan kulit tembikai. sape suruh jahat dengan kitorang kan???
n saya ingat lagi salah seorang senior kitorang yang paling kitorang benci tu dapat SAP
mungkin sebab kitorang doakan dia dapat SAP kot.
teruk kitorang kena. memang la tak kena penderaan fizikal, tapi mental kitorang terdera dengan teruknye tau.

bile kitorang masuk form 5, kitorang tak buat cam tu.
lagipun kawan baik saya sendiri jadi penghulu asrama n naib penghulu asrama
tak sampai hati la nak buat junior kitorang cam kitorang kene
bile naik form 5, memang laaaa best
kawan2 saya penah kantoi dengan warden sebab tak prep
bole la pulak berdikir barat kat dalam dorm
salah sorang yang kantoi ni sekarang dah jadi lecturer kat matrikulasi
banyak gak saya terlepas acara2 yang seronok nih....
contohnye menyeludup gi dewan makan n amik buah
hahahaha.... time tu saya tido awal
yang paling saya ingat sampai sekarang masa tu ketua warden kitorang tade
g melawat sekolah teknik paling bersih kat malaysia
teknik stadium kot. kat kedah
kitorang melepak kat koridor sambil nyanyi2
kawan saya lak main gitar. dia ni cam tomboy dulu
saya dengar cite nak kawin dah dia ni
tahniah! jangan lupe jemput tau
n pastu nampak kelibat budak laki masuk asrama kitorang
sengal tul budak2 laki nih. mengambil kesempatan bile warden tade
nasib baik tade kejadian yang tak diingini berlaku

kitorang dalam dorm ade 2 group
satu TOMBENG, satu lagi BANGKRENG
bunyi jawakan??? sekolah teknik memang ramai jawa
majoriti dalam grup ni jawa
tombeng ade 7 orang
saya, yani, oyot, ita, wawa, kak rin, along n wana
bangkreng lak ade 5 rasanye
arm, nan, mak su, arn, bel n leha. sori kalau ade yang tertinggal
kitorang tombeng ni time form 4 dah nangis2 sebab bile pas habis skolah akan berpisah
poyo kan??? hahahah... belum pape dah nangis2
n.... buat si tombeng sume kalau yang ade baca blog saya nih
ingat tak projek kita berkumpul ramai2 kat katil wana tu???
hehehhe.... memang kelakar kan?
ingat tak MAS-Q-RED party tu??
yani pakai baju pari2... comel sungguh.
sekarang yani tak leh pakai baju pari2 dah... sebab dah mengandung 5 bulan
tahniah beb..... bagi baju tu kat anak kau tau!
memang best time skolah. yang tak best kene bangun pagi je
oh yeaa... dikesempatan ini saya nak ucapkan selamat hari guru buat semua guru sekolah saya
terutama skali cikgu kamariah n cikgu jenny.
cikgu jenny.... disebabkan cikgu saya pandai menaip tanpa lihat keyboard
hhiihihihi.... gara2 nak amik exam kitorang sume pandai menaip tanpa lihat keyboard
maunye tak pandai, cikgu dah siapkan pembaris kalau kitorang menaip tengok keyboard

sekarang ni sume dah besar. dah ade kerjaya sendiri, family sendiri
jumpe pun jarang2...
ape2 pun kenangan tu still dalam ingatan saya
sayang korang semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

credit : nan
paling atas - LEHA
barisan kedua dari kiri - WANA, WAWA, YANI, NAN, ITA, ALONG
paling bawah dari kiri - KAK RIN, ME, ARN


8 orang sedang bergumbira







Friday, May 15, 2009

F J Benjamin Warehouse Sale



kali ni kat klang... yesssss... klang! tp kat area ni memang super duper muper jam! parking pun susah. tapi takpeeee... kat klang. saya sukeeeeeee....

details:

Date : 23-24 May
Time : 10am - 7pm
Location : Level 1, Grand Imperial Ballroom, Centro, Klang
Brand Available :
GUESS, Chronotech, Banana Republic, Raoul, La Senza, Gap, Baby Gap, GUESS Kids, GapKids, Paint 8, GcWatches, GUESS Watches, Marc Ecko Watches, Nautica Watches, Nike Timing

map to F J Benjamin Warehouse Sale @ Centro, Klang

4 orang sedang bergumbira







award from dilot


wah.... 1st time nih dapat award. time kasih daun keladi saya ucapkan kepada cik dilot, pembaca2 blog saya n pengomen blog saya. time kasihhhhh!!!!

feeling dapat award tuk anugerah bintang popular berita harian
2 orang sedang bergumbira







Tuesday, May 12, 2009

dari jauh ku pohonkan ampun maaf


tajuk entry cam lagu raya lak kan. dengan siapakah saya nak mintak maaf?
mintak maaf ye streamyx kerana saya mencerca dan memaki hamun awak yeee
citenye cam ni. tadi dalam pukul 12 lebih, tetiba connection down
tetiba superior saya interkom. "cik nana yang comel lagi baik hati, can u call streamyx bcoz our connection down? bla...bla...blaa..."
dalam hati saya memang dah menyumpah laaaa... nape la streamyx nih
saya call la streamyx. dia cakap tade prob.
e'eh...kalau tade prob nape kitorang tak leh guna?
dia pun suruh check router laaa... wat single connection laaa
saya dah check sume, sume ok
pastu kul 1. saya pun turun beli makanan n g solat
bile naik, tengok2 tak leh gak. ishhhh... memang nak kene la streamyx nih
so, saya pun call la lagi skali. tanye nape tak leh guna lagi nih?
nasib baik kitorang ade backup line tau. tapi saya cakap elok2 laaaa
kata nak mintak tolong kan. kene la berbudi bahasa
tapi dalam hatiiiiiiiiiiiiii.... hanya Allah je la yang tau betapa berbakul2 sumpah seranah tuk streamyx nih
ye la... dah la tengah lapar, panas hati, sedih, gumbira (errrr....)
dia suruh lagi wat single connection. pastu dia tanye line ni tuk streamyx sahaja atau tuk ofis line skali. sbb dia nak suruh check splitter
check punye check... hehehhehe.... splitter kitorang yang rosak rupenye
hahahahah..... apo laaa splitter nih. bikin malu satu malaya je tau
terima kasih tuk cik abang yang melayan soalan2 saya tadi
hahahah... n mintak maaf la yeeeee
oleh kerana splitter ni, saya makan nasi kul 3.30 petang
saya marah kamu splitter!


i hate u splitter!
6 orang sedang bergumbira







Monday, May 11, 2009

entry bercampuran


Ivy nak pinjam spec merah saya ye... jangan ivy, nanti kene kejar dengan lelaki hensem. Heheheh...


penuh dedikasi saya buat kerja (err...chatting)


Sejak dari hari jumaat demam. Tapi kadang2 demam, kadang tak

Kejap baik, kejap tak. Risau la pulak

Tapi risau2 pun tak gi klinik.

Cik helena tolong bagitau saya kalau kenal mane2 doc yang hensem

Baru la saya nak gi jumpe doc

Ye, saya memang takut nak makan ubat. Sebab ubat tu akan tersekat kat tekak saya.

Saya kan kecik, so sume saluran dalam badan ni sume kecik

Ubat tu besar, tak muat kat tekak saya

Saya akan makan ubat kalau mama saya membebel or bile dia dah tarik telinga saya

Tak pun kalau abang saya paksa saya makan ubat or gi klinik

Tapi sori yeee... kalau encik tunang suruh saya gi klinik, saya abaikan saja

Hehehe... tak takut punnnnnnnn kat encik tunang. (tunggu la bile dia mengamuk)

Tapi saya sangat suke gi klinik untuk mintak mc. Hahahaha... tak yah disuruh, saya gi sendiri dengan rela hati.

Malam tadi saya tak leh tido, coz fikir kenapa saya kejap demam kejap tak

Risau laaa... sekarang kan ade demam chikunya laaa, swine flu laaa...

Ishhh.... saya banyak kali check, saya ade selsema ke tak

Risau tul... bile la nak baik

Tapi takpe laaa sakit2 nih. Sebab ustad cakap sakit tu penghapus dosa

Heheheh.... tak yah bayar rm16k tuk hapuskan dosa.

Semalam saya tengok wayang dengan encik tunang.

Cerita star trek.... best gile!!!!

Saya kasi 5 bintangggg plus plus...

Syok gileeeee…. Dari mula sampai habis

Si syler cerita heroes tu pun ade.

Kristen dunst tu pun ade... tapi kejap jeee....

Sebenarnye nak tengok wolverine. Tapi encik tunang cakap tak best

So, kitorang tengok la star trek.

Dulu masa kecik2 selalu la tengok cite star trek ni, star wars laaa... pastu cerita V

Saya ingat cerita V ni pasal diorang makan tikus putih... euwwwwww

Berbalik pada star trek movie. Hero cite nih hensemmmmm. Jalan cerita pun bagus

Sape2 tak tengok lagi, gi la tengok.

si syler ni pun adee...

credit : http://www.impawards.com


hensemnya la si chris pine... i loveeee uuuuuuuuu

credit : http://www.impawards.com


saya tak reti nak wat jari cam gini

credit : www.playfuls.com


so... adik2, kakak2, abang2.... gi la tengok cite star trek tu.

demikian la sudah ulasan hujung minggu saya.




6 orang sedang bergumbira







Friday, May 8, 2009

pulang la kepangkal jalan


korang percaya tak pasal santau la, hantu la n benda yang berkaitan dengannya
saya kurang percaya benda2 cam gini.
memang betul dalam Al-Quran ade menyebut pasal jin n syaitan
mungkin ade yang betul. tengok tempat gak kat mane orang tu berubat
sebab kadang2 bomoh ni memang suke buat cite
asal gi berubat je terkena ilmu hitam. padehal orang tu demam biasa je

ni bukan cerita saya terkena santau or pape
nak cite pasal bomoh kat kawasan umah saya
sekarang ni orang sibuk cerita pasal bomoh ni terer mengubat sape2 terkena buatan orang
mane2 pegi orang sibuk cite pasal bomoh nih. bosan tul
diorang cakap ade orang penah berubat, mulut orang tu kuar benda hitam
tak tau la ape benda tu. ishhhhh... takut tul dengar
diorang cakap bomoh ni bomoh paling hebat kat malaysia
dia ni kiranye presiden bomoh2 malaysia
sejak bile ade persatuan bomoh2 malaysia ek? hahahahaha
mula2 dengar memang saya gelak besar laaa
hari tu anak jiran saya kawin. mak saya cite sebelum pengantin bersanding, bomoh ni diarak dulu
siap berkompang bagai.... cam diorang pun kawin gak
bomoh ni ade 4 isteri. dia akan bawak isteri yang paling muda skali
dia bawak sume pengikut2 g skali. mengarut tul sume ni
orang sanjung dia sangat. sebab dia ni bomoh terer la katakan

saya pelik cam mane orang boleh percaya benda2 mengarut
dah la bayaran bomoh ni mahal
paling murah... ulang yeeee... PALING MURAH bayaran tuk rawatan ialah RM2000
bukan skit tau... pastu bukan sekali kene buat rawatan
n yang paling tak bestnyeeeee.... bomoh ni cakap kalau nak cuci dosa, dia boleh buat gak
bayaran tuk cuci dosa RM16,000
pelik tul laaa... ramai yang gi jumpa bomoh ni.
tak penah ke diorang terfikir yang percaya benda2 ni, syirik hukumnya
saya bagitau kat parent saya suruh orang kg report polis
tp parent saya cakap bomoh ni baik dengan polis
so tak leh buat pape.
kalau la sampai cam gini pun orang nak biarkan
memang melampau
mane leh kita senang2 buat dosa pastu bayar rm16,000 terus je hilang dosa kita
cam tu orang kaya senang la... tak banyak dosa
Allah dah bagi akal yang sempurna fikir laaaaaa
benda2 cam ni pun nape leh orang percaya

kalau betul la seseorang tu terkena ilmu hitam ke santau ke... pape laaa
kan banyak lagi cara yang betul untuk berubat
pegi la jumpa ustaz ke. kan lagi bagus. takde la kuar duit banyak
cane ek nak buat? tak nak la ramai orang yang terpesong nanti

P.S I LOVE U - kadang2 tengok expose mistik pun saya gelak.

5 orang sedang bergumbira







Thursday, May 7, 2009

I Feel


SLEEPY






5 orang sedang bergumbira







Wednesday, May 6, 2009

rescue 911


hari isnin mama cakap anak kucing yang lahir kat atas syiling umah kitorang jatuh kat tepi bilik aku
so, aku pun gigih la pusing keliling luar umah cari anak kucing tu
memang ade kat pokok bunga
kesian dia... sure sakit
pas check2 anak kucing tu, aku pun letak kat bakul
pastu bakul tu aku letak kat tempat letak kete aku.
sebab mak dia slalu lepak kat stor tempak letak kete tu
aku ingatkan mak kucing tu nak ler amik anak dia tu
tapi rupenye sampai semalam aku balik, mak dia tak amik2 pun
kesian tul. sure dia lapar
balik keje semalam adik aku mintak tolong kasi susu kat anak kucing tu
coz dia tengah masak. oleh kerana malas nak gi kedai beli susu, adik aku bagi susu anak dia
hahahah... ni la gambar anak kucing yang aku selamatkan tu. chewah!

meh minum susu meh.... ala kesian dia

tengah suapkan makanan tuk baby cat ni

ni pesal tetiba ade si budak hitam ni. pantang tul nampak susu

yang ni baby. or kadang2 kitorang panggil adek.
dia ni memang dari kecik dia minum susu botol
coz mak dia ade virus. doc suruh pisahkan dia dengan mak dia.
tak kasi mak dia bagi susu kat dia. even jilat pun tak bole
sebab mak dia ade virus yang bole buat anak dia mati
dia ni banyak kali gi klinik. berpuluh2 kali kene cucuk
dia sekor je hidup, adik beradik dia yang lain mati
kitorang jaga dia cam jaga bayi. bagi susu, mandikan, bawak gi shopping, tdo same kitorang
kalau tak bawak dia gi tesco ke ape ke sape nak kasi susu dia
kalau gi tesco or giant nanti mak aku masukkan dia dalam beg
dia tdo la kat beg tu, kalau dia terjaga dia kuarkan pale dia skit dari beg
tapi dia tak meragam nak kuar
kalau aku or adik aku tade, mak aku bawak dia gi office
hari2 memang mama bawak gi office coz kitorang time tu kat kolej
sebab tade sape nak kasi dia susu.
tapi dia ni baik, keje dia tido je. bile dia bangun mak aku kasi dia susu
pastu dia duduk atas meja mak aku baring jeee
nasib baik bos mak aku baik. tak kisah pun
sampai sekarang baby ni kalau nampak botol susu, dia akan pegi kat kitorang n mintak
susu anak adik aku pun dia nak. lagi 1 dia ni pelik skit
dia ni suke minyak angin. sape pakai minyak angin memang dia akan g kat kita n jilat minyak tu
pelik tul... dulu mak aku terlupe nak tutup botol minyak
tengok2 dah tinggal skit. mak aku cam pelik. selidik2... rupenye dia punye keje
mak baby ni nama dia lilo. tapi dah mati
lilo ni sebenarnye kucing adik encik tunang. dia masuk matrik tade sape jaga
so, aku pun bermurah ati nak tolong jaga
semua anak lilo ni mati, kecuali baby nih
ade sekor anak lilo ni nama dia amely. kesian dia nih. amely ni lahir b4 baby
adik aku time tu kasi susu kat anak2 lilo. adik aku tak nampak amely ni kat blakang adik
bile adik aku pusing, tetiba amely ni terperanjat
terus kejang. adik aku call aku nangis2
cakap amely nak mati. aku pulak time tu kat kolej
aku suruh dia hantar gi klinik
bile doc check, doc cakap amely ada virus yang buat dia kejang2
time tu kitorang tak tau lagi pasal lilo ade virus
since dari hari tu amely tak leh gerak langsung
susu kitorang suap, kencing pun kitorang yang tolong basuhkan
masa tu adik aku tak masuk kolej lagi, so dia leh jaga
bile aku balik aku lak jaga.
bile dia nak kencing dia mengiau. tapi pelan jeeee
so, malam2 aku tak tdo sangat pun. takut dia kencing aku tak dengar
kesian dia... adik aku bela dia sampai dia leh bangun, jalan n lari
1 day, ntah kenape tetiba dia mati

baby memang suke tido sambil terjelir lidah cam gini. ingatkan hensem la??

ni yuyu. bapak baby. dia dah mati... :(

ade orang langgar yuyu. tak tau sape. kesian mama
yuyu ni kucing kesayangan mama. time mula2 mati mama sedih tul
aku pun bape bulan lepas kehilangan kucing gak
nama dia didi. pasal didi ni nanti aku cite kat entry lain yeee
sedihnyeeeeee......

P.S I LOVE U - abang aku nak jual kucing. sape nak beli bagitau yee
7 orang sedang bergumbira







Quote of the Day


Happiness keeps You Sweet,
Trials keep You Strong,
Sorrows keep You Human,
Failures keep You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going!


P.S I LOVE U - thanks abg for the roses...
2 orang sedang bergumbira







Tuesday, May 5, 2009

help...help...


saya perlukan pertolongan daripada semua orang
cane ek nak naikkan berat badan?
saya ni underweight laa...
kalau ditiup angin, sure terbang

jangan la bagi tips suruh makan banyak
dah try dah, tapi tak bole
saya ni jenis orang yang tak bole makan skali banyak
nanti mesti rasa nak muntah

ade sape2 tau tak produk ape leh bagi berat badan naik?
kalau sape2 tau, tolong bagitau saya ek
letih tau nak naikkan berat badan
hari tu dah naik 3kg tau setelah dekat 8 tahun berat ni tak naik2
tibe2 jeeee.... turun 3kg
tak tau la pesal. rasa cam nak tembak orang tau!

tak tau la nape leh jadi cam ni
dulu saya ni tade la kurus sangat
ok laaaa... ade la isi.
sekarang cam hantu jerangkung
hehehehhe....

so, sape2 ade tips or ubat ke
share2 la dengan saya ek!
9 orang sedang bergumbira







metrojaya warehouse sale @ Johor



wah... kali ni kat johor pulak. orang johor, jangan tak pegi
memang best bangat! perfume murah2

Date : 6 - 10 May 2009
Time : 11 am - 8 pm
Location : Outdoor Carpark A, Danga City Mall
Discount up to 70%!
Apparels, cosmetics & fragrances, handbags, footwear, toys, home essentials n more
Payment via Credit Card, Debit Card n cash
no helmet, handbag, bag, camera

P.S I LOVE U - hepi shopping orang johor!

6 orang sedang bergumbira







Triumph, Sloggi & Amo Warehouse Sale


saat untuk menghabiskan duit lagi
details for this warehouse sale :

Date :
8th - 10th May 2009
Time : 10am to 8pm Venue : 1st Floor, Jaya 33, Jalan Semangat Seksyen 13, Petaling Jaya, Selangor
Payment via Visa, MasterCard and Cash
No Bags Allowed, Only Wallet & Purses

Brands available are Triumph, Sloggi & AMO
Near digital mall


P.S I LOVE U - sape nak temankan cik nana gi warehouse sale ni? ;)




4 orang sedang bergumbira







Monday, May 4, 2009

weekend?


hmmm... weekend ku sungguh la tak best sebab mood aku yang tak best
hari jumaat aku ok skit la sebab temankan abang aku gi nike warehouse sale
nike warehouse sale sangat2 la tak best yeeeee...
barang mahal, tak banyak choice
penat je pegi
aku tak beli pape, abang aku belikan anak dia kasut nike
nasib baik dia belanje makan aiskrim baskin robbins
hilang kemarahan aku kat nike
pastu gi kl convention centre. ada homedec
abang aku nak beli langsir
jalan jem, car park full
so, abang aku park kete kt ampang park
pastu kitorang naik teksi gi sana
untuk pengetahuan semua, abang aku ni sangat pemalas nak berjalan jauh
tapi bole shopping berejam2 sampai kaki aku dah naik kematu
balik dari homedec kitorang pun singgah makan kat ampang park
cozy restaurant kot nama dia.
makanan adalah sangat sedappppppppp
makan tengahari kul 5.30 petang yeeee
sangat la menyeksa perut aku
nasib baik aku rajin nak breakfast sebelum kuar
kalau tidak, sure aku glamer sebab pengsan kat tengah jalan
malam lak, tengok OIAM.
tomok menang..... ok laaaa... aku suke gak tengok tomok yang baru ni
kalau dulu... ya ampunnnnnnnnnn.... lagu meleleh2
kalau esther menang pun takpe
suara dia sangat sedaappppppp

hari sabtu lak....
wahhhh...sangat tak best hari sabtu nih
gi beli present nenek. kitorang belikan cincin tuk nenek
cincin berlian gittuuuuuu
share dengan adik beradik aku.
sharing is caring tak gitu?
pastu anta anak buah aku gi tuisyen
pastu balik umah, aku tido
sebab mama pagi2 dah kejutkan aku
konon2 anak buah aku yang tak reti bercakap tu lagi ajak aku gi pasar
tulunnnnnnn la mama..... sori yeeee...
i tak cukup tido, so i pun tarik selimut sambil sengih2
durhaka punye anak. hihihihih.....
mood adalah tidak baik sabtu tu sebabnye hanya dia je yang tau. huh!
thanks fuzah sebab tenangkan aku. aku tau aku bebankan kau
aku tak patut tambah beban kau, sedangkan kau pun tengah kesedihan

ahad lak....mood pun tak bape ok
gi rumah mak lang. nak celebrate birthday nenek
tapi oleh kerana aku berjumpa sanak sedara... wah ayat!
mood menjadi sedikit ok
seronok jumpe makcik2 aku nih
ade je benda nak kutuk
heheheheh....
best tul nenek aku nih.
jumaat tu abang aku amik nenek dari umah aku bawak gi umah dia
so, ahad tu kitorang plan abang aku akan bawak nenek aku gi umah mak lang
kebetulan ade lak kenduri kat umah sedara kitorang kat area2 situ gak
so, abang aku bawak la nenek aku gi kenduri tu dulu
pastu bawak nenek gi pusing2 kat meru tu
sebab makanan tak siap lagi
pastu bile dah siap, kitorang call abang
ramai gile datang birthday party nenek
bile nenek sampai umah mak lang, dia tanye la kat kakak ipar aku
"ade kenduri ke ni? ramai betul..."
pas nenek masuk n dah duduk
kitorang pun baca la doa selamat
pastu nenek potong kek
semua cicit nenek nyanyikan lagu hepi birthday tuk nenek
nenek sangat sporting tau...
orang suruh potong kek, dia potong kek
orang suruh dia bagi speech, dia bagi speech
pastu ape lagi...makan time laaa
makanan adalah sangat banyak yeeee
mee soto, nasi impit, nasi ayam, pecal, sambal udang, kuih
oleh kerana mood tak best, so makan skit je
pastu bile dah malam, menyesal...
sori yeee... gambar tade. mood tade nak amik gambar
tunggu gambar dari abang ku ittewwww...
dalam kul 3 lebih, encik tunang datang menyerikan majlis
nasib baik makanan tak abis lagi tau
aku balik umah dihantar oleh encik tunang
saje nak menyusahkan hidup dia
hehehhehe.... time kasih ye.... i lap u!

ni sajalah ulasan hujung minggu ku yang tak bape best kerana mood ku ittew!

P.S I LOVE U - harap maaf. ayat adalah tunggang langgang. disebabkan menaip tanpa berfikiran panjang.
8 orang sedang bergumbira







siapalah diri ku ini


terkejut tul aku bile masuk blog cik helena td.
tetiba nampak gambar aku yang kurang comel itu di blognya
wah...baik punye promote.
tq la cik helena. jasamu akan ku kenang
cik helena.... jari jemari i yang kecil dan mulus ini masih sakit kerana berYM tanpa henti dgn u khamis lepas.
rekod tu.... dari pagi sampai ke petang
sampai tak makan cik helena. lain kali kalau tak nak makan
jangan chat dengan i lagi tau!
marah nih....
time kasih banyak2 cik helena kerana mempromosikan blog i yang segan2 nak dibaca ni
hahahaha....

i doakan u ade kekuatan nak menyambung silaturrahim dengan orang ittiewwww...
siapakah dia? i pun tak tau... hahahahah
i doakan u berjaya di dunia dan akhirat
bertemu jodoh dengan orang yang menyayangi u
thanks sebab sudi jadi kawan i
walaupun kita tak penah jumpa
4 orang sedang bergumbira







PUJAAN HATI HAMBA

 

From Cik to Puan Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez